Er zijn verschillende soorten rozijnen, waaronder Sun-Maid, Kashmiri, Monukka en Flame Seedless variëteiten. Leer over hun kenmerken en waarom ze zo lekker zijn. Misschien wil je ook graag rozijnen met chocolade proberen. Deze heerlijke traktaties zijn een uitstekende aanvulling op elke vakantietafel. We leggen ook uit waarom ze zo populair zijn en hoe ze ze kunnen herkennen. U kunt meer te weten komen over rozijnen door onze volledige gids hieronder te lezen. We hebben een korte geschiedenis van elk type opgenomen, evenals enkele populaire merken.
Muscat rozijnen
De Muscat -familie bestaat uit meer dan 200 druivensoorten, waaronder zwarte, gele en witte rozijnendruiven. De Muscat -familie van druiven wordt gebruikt om wijn te maken en voor rozijnen, evenals voor het gebruik van tafel in keukens over de hele wereld. Het fruit is verkrijgbaar in vele kleuren, waaronder wit, roze en geel. Als je meer wilt weten over de Muscat -druif, ben je geïnteresseerd in lezen.
Vlam zaadloze rozijnen
Vlamzaadloze rozijnen zijn gemaakt van zongedroogde, zaadloze druiven. Ze hebben een rijke, donkere kleur en zijn scherp van smaak. Vlamzaadloze rozijnen zijn kleiner dan andere soorten rozijnen, die bekend staan om hun scherpe smaak. Ze zijn heerlijk in muffins, brood en trailmixen. Ze zijn ook gegroeid in Californië, waar ze bekend staan als de Raisin Capital.
Kashmiri Raisins
Ondanks hun zoete, nootachtige smaak, bevatten Kashmiri -rozijnen verrassend weinig calorieën en veel oplosbare vezels. Oplosbare vezel regelt de bloedsuikerspiegel en vermindert de absorptie van cholesterol. Volgens een studie van de Universiteit van Connecticut verminderden mensen die Kashmiri Raisins regelmatig consumeerden en regelmatig hun totale en LDL (slecht) cholesterol hebben. Het hoog vezelgehalte met rozijnen helpt hen ook om de bloedsuikerspiegel beter te reguleren dan andere suikerhoudende voedingsmiddelen. Ze bevatten ook boor, een mineraal dat het lichaam helpt calcium te absorberen en botvorming ondersteunt.
Monukka Raisins
Je hebt waarschijnlijk gehoord van Monukka Raisins, maar wat zijn ze? Monukka -rozijnen zijn mollige en taaie druiven vanaf de grote hoogten van de regio Hunza van de Himalaya. Ze hebben een unieke smaak en bevatten vaak eetbare zaden. In tegenstelling tot conventionele rozijnen, worden monukka -rozijnen niet in massa geproduceerd. Je zult ze waarschijnlijk moeten zoeken in specialistische foodwinkels, markten of online. Onze lezer Free Flex zegt alleszins dat de zoektocht zeker de moeite waard is!
Californische rozijnen
Als je van rozijnen houdt, herinner je je misschien het popcultuurfenomeen van California Raisins. Deze Raisin -producten werden aan het einde van de jaren tachtig populair, maar hun populariteit is sindsdien afgenomen. De California Raisins Marketing Board, die het product op de markt bracht, sloot in 1994 vanwege onverzoenlijke verschillen over vergoedingen en marketing. De iconische rozijnen in Californië zullen echter leven als popcultuurpictogrammen. Als je van rozijnen houdt, kun je meer leren over de geschiedenis van dit iconische product.
Gouden rozijnen
Gouden rozijnen zijn gemaakt van dezelfde druif als gewone rozijnen, maar ze verschillen in hun textuur en kleur. Beide typen zijn van nature vetvrij en weinig calorieën. Ze bevatten slechts een sporenhoeveelheid eiwitten, ongeveer 2 gram per ounce, en zijn een goede bron van suiker, goed voor 35 procent van uw dagelijkse vergoeding. Als snack kunt u rozijnen toevoegen aan Griekse yoghurt of havermoutkoekje muesli. Je kunt ook rozijnen toevoegen aan gestoofd vlees en ze in een ochtend smoothie mengen.
Zongedroogde rozijnen
Als je op zoek bent naar een gezond, heerlijke snack of bakingrediënt, is Raisin Medley een geweldige optie. Het bevat een medley van Jumbo California Golden en Red Flame Raisins voor de ultieme bak- en snackervaring. Raisins zijn een natuurlijke suikerbron en een antioxiderende krachtpatser. Deze rozijnen zijn de perfecte aanvulling op elk bak- of snackrecept. Raisins zitten vol met antioxidanten en zijn weinig calorieën.